Kent A. Fotoskola

Hur du blir en professionell fotograf

Skolfotografering 2019

Nu är drar strax säsongen för skolfotografering ingång 2019 med förväntansfulla elever och föräldrar.

Till att alla kunder som inte beställt förra årets bilder än och ångrat sig, så ber jag er vänligast e-maila så skall jag se vad vi kan göra. Normalt sätt så sparar vi negativ efter fotograferingar i upp till 3-4 år, men som ni säkert förstår så måste vi begränsa tiden i och med 10000-tals högupplösta bilder tar ett visst utrymme i anspråk.

Jag får därtill ofta frågan hur man tar bra foton själv på sina barn varav här kommer ett par tips.

1. Gå närmare

Det är här är utan tvekan det som separerar proffsen ifrån amatörerna. Mitt tips är att ta två steg framåt istället för ett bakåt när du tar bilder och verkligen fånga ansiktena på dina barn.

2. Exprimentera med vinklar

Barn är typiskt sätt korta och du förmodligen minst 30-100 cm längre än dem varav bilderna kommer tas ifrån ett uppifrån perspektiv. Det här vill du undvika och försöka fånga barnet i deras egna höjd, och varför inte nerifrån?

3. Ställ in barn och familj framför sevärderheter

Otaliga är de bilder med eifelltorn och frihetsgudinna i bakgrunden med familj framför. Gör inte detta, utan fotografera var för sig.

4. Fotografera långt mer ofta än vad du gör

Att fånga en perfekt bild handlar oavsett vad du tror lika mycket om tur som om skicklighet. Även vi, garvade proffs inom fotografi är väl medvetna om att fånga magiska ögonblick är bland det absolut svåraste man kan företa sig med en kamera.

Många gånger fler gånger är det faktiskt tur eller bara slumpen som avgör om man får någon bild som verkligen skiner av 100-tals, kanske 1000-tals som man tar under en plåtning.

5. Ljus, ljus och ljus

Fotografera precis när solen går upp och ner. Använd blix mitt på dagen och testa bilder i motljus som du är säker på kommer bli dåliga.

Det går att säga mycket mer om fotografering och säkerligen kan jag komma på 100-tals andra tips. Detta vill jag dock säga dig, och det viktigaste är faktiskt att man exprimenterar, reflekterar och tar mycket bilder eftersom det är de enda sättet att bli bättre.

Nytt för i år är att vi kommer samarbeta med ett bolag för att tillhandahålla avbetalning för skolfoton. Mer om företag här zensum ab, information kommer inom kort om vilka upplägg som kommer finnas tillgängliga.

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

Lämna en kommentar

© 2024 Kent A. Fotoskola

Tema av Anders Norén