Kent A. Fotoskola

Hur du blir en professionell fotograf

Nytt jobb i NOrge

För många år sedan besökte jag Norge på vintern och slogs av hur vackert landskapet är i både Oslo och Bergen. Tyvärr har jag aldrig haft möjlighet att återvända, men min fru blev nyligen kontaktad om ett jobb som sjuksköterska i Oslo varpå hela familjen kommer flytta ditt inom kort.

Lönen är klart bättre än i Sverige och likaså arbetsvillkoren. Vår första tanke var pendling, men vi var båda sugna på ett nytt äventyr och fotografer behövs väl i hela världen?

Jag drömmer så klart om fotografering i Lofoten där man kan uppleva ett av naturens underverk, Aurora Borealis eller som vi säger i Sverige Norrsken. Platsens höga latitud är det som gör den så perfekt för Aurora-jakt. Temperaturerna blir aldrig för kalla, eftersom du är nästan alltid vid kusten, så du kan faktiskt stanna ute och jaga norrsken i timmar utan att frysa tårna.

Som vanligt gäller det verkligen att lära känna människor, fråga och med umgås med företagare och sådana som kan tänkas behöva mina tjänster på de företag som man potentiellt skulle vilja jobba med. Och naturligtvis betyder det också att kunna åtminstone grundläggande norska – lyckligtvis är grundläggande norskkunskaper inte för svåra att uppnå för svenskar.

Är någon intresserad av att göra samma resa kan jag tipsa om allautlandsjobb.se som hjälpte min fru med att hitta arbete i Oslo.

Sagt och gjort. Nu går flyttlasset snart till Oslo och nya spännande utmaningar.

Nästa Inlägg

Lämna en kommentar

© 2023 Kent A. Fotoskola

Tema av Anders Norén