Kent A. Fotoskola

Hur du blir en professionell fotograf

Studera det tekniska

1. Lär dig om ljuset

När du börjar med fotografering kanske det verkar uppenbart att lära sig att att använda sin kamera är det logiska första steget. Självklart spelar kameran en stor roll men ett faktuom är att kameran bara är ett verktyg som har möjlighet att fånga ljus.

2. Inställningar på kameran

När du väl har utvärderat ljuset och miljön och fått dig en hum om hur du vill att bilden ska se ut är det dags för att ställa in kameran till din omgivning. Baserat på hur du har tänkt dig att bilden ska se ut krävs olika inställningar på din kamera.

3. Komposition

Nu är det dags att tänka på kompositionen. Orutinerade fotografer brukar ha en dålig vana att de tittar upp, ser något intressant och då fotograferar objektet snabbt och fortsätter. Ja, ibland är du på resande fot och det här är det enda sättet att skjuta men försök att ta lite tid att komponera din bild på bästa möjliga sätt. Skillnaden mellan en ögonblicksbild och ett konstverk är genomtänkt. Om du ser en intressant scen måste du tänka på hur man bäst kan fånga den. Var är det bästa stället att stå? Kan jag inkludera andra element i scenen för att skapa en mer komplex komposition osv. osv.

4. Färg

Färg (eller brist på det) är ett mycket viktigt element i fotografering. Titta på ett färghjul och studera hur färgerna fungerar tillsammans. Vad representerar olika färger? Färgerna läggs till i bilden eller påverkar det? Många fotografer tycker om att skapa både svartvita samt färgbilder och det här är en av de första frågorna fotografer tänker på när de redigerar.

5. Redigering

Redigering är en avgörande del för att utveckla din vision och bli en bra fotograf. Vi föreslår att du använder programmet Lightroom eftersom det är branschstandarden och det fungerar bra för så många fotografer. Fotografera i RAW för att få maximal flexibilitet och kvalitet i dina bilder och utforska alla RAW-inställningar. Försök att återskapa ett utseende från andra fotografer för att få en känsla för hur deras redigering gjordes.

6. Print

Kanske är våra åsikter rotade i det förflutna och ingen kommer att skriva ut i framtiden men vi känner oss inte som en bild är verkligen komplett tills den har skrivits ut och inramats. Det är det sista steget för allt detta och du får en bra känsla av ditt verk är lyckat eller ej när det sätts upp på en vägg. Lyckas du printa snygga verk som du själv har gjort kan du sedan handla profilkläder på ts reklam. Då kan du få ditt verk tryckt på dina alldeles egna kläder.

Föregående Inlägg

Lämna en kommentar

© 2023 Kent A. Fotoskola

Tema av Anders Norén